Sporten, spelen en bewegen voor ieder kind

Het doel van de stichting Kids is bewegingsactiviteiten te ontwikkelen en uit te voeren voor kinderen die niet terecht kunnen bij de reguliere sportverenigingen, vanwege motorische achterstand, fysieke beperking of chronische ziekte. Deze kinderen kunnen terecht bij Kidsclub, Sport Extra en ClubExtra. De programma's van deze bijzondere sportverenigingen zijn te vinden op deze site. 

Volg ons ook op Facebook.

 

Actueel


Nieuw bij KIDS: Peuterclub

23-04-2015
PeuterClub is een bewegingsprogramma voor peuters met een ontwikkelingsrisico op beweeg- en gezondheidsgebied. Het programma is bedoeld voor kinderen tussen twee en vier jaar
Lees meer >>


Gezocht: enthousiaste lesgever ClubExtra (m/v)

26-03-2015
ClubExtra is op zoek naar een enthousiaste lesgever (hbo, lichamelijke opvoeding). Heb jij affiniteit met kinderen met een motorische achterstand en ben je goed in het bieden van extra hulp in de motorische ontwikkeling? Solliciteer dan nu!
Lees meer >>


Gezocht: enthousiaste lesgever peutergym (m/v)

26-03-2015
In mei start KIDS Zwolle met een pilot peutergym. Deze gym is bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar met een ontwikkelingsrisico op motorisch gebied. We zoeken een lesgever (hbo, lo’er) en een assistent-lesgever (mbo bewegingsagogie). Heb jij affiniteit met peuters en sport, ben je goed in het aanpassen van activiteiten zodat iedereen mee kan spelen en geef je kinderen graag een beetje extra hulp? Solliciteer dan nu!
Lees meer >>


Spetter van Kidsclub!

18-03-2015
Welkom bij deze nieuwe rubriek ‘Spetter van Kidsclub’. Iedere maand wordt er een kind uitgekozen tot ‘Spetter van de Kidsclub’. Iedereen kan een keertje ‘Spetter van Kidsclub’ worden, daarom is het ook zo leuk. Deze rubriek biedt een kleine kijk in de sportwereld van de kinderen van Kidsclub. Onze eerste ‘Spetter van Kidsclub’ is Sofie Nauta. Lees haar interview hieronder.
Lees meer >>


Winkel bij GAMMA Zwolle en steun Stichting KIDS!

14-03-2015
Vanaf nu kunt u via GAMMA Zwolle stichting KIDS steunen. Bij besteding van 10 euro ontvangt u één spaarmunt. Iedere munt is geld waard. Gooi de munten in het daarvoor bestemde KIDS-verzamelpunt en help onze Stichting! Deze spaarbak staat tussen de kassa en de uitgang van de bouwmarkt.
Lees meer >>


Scholen enthousiast over extra kans voor kinderen om te bewegen

22-02-2015
Beweging doet meer met kinderen dan u in eerste instantie misschien denkt. Wanneer een kind regelmatig beweegt zorgt dit onder andere voor meer zelfvertrouwen, een goede motoriek en bovenal: voor veel plezier. Gewoon meedoen met leeftijdgenootjes is belangrijk voor het welbevinden en de sociale binding met vriendjes en vriendinnetjes. Bovendien kan een goede motoriek ook positieve effecten op leerprestaties hebben. Helaas is fijn en met plezier sporten en bewegen niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Sommige kinderen hebben problemen met bewegen vanwege bijvoorbeeld een motorische achterstand, een chronische aandoening of een fysieke beperking. Weer andere kinderen vinden vanwege gedragsproblemen moeilijk aansluiting bij een reguliere sportvereniging en dreigen af te haken. Stichting KIDS uit Zwolle helpt deze kinderen een plek te vinden waar zij met de juiste begeleiding en met veel plezier kunnen (leren) sporten en bewegen met leeftijdsgenootjes.
Lees meer >>


Gezocht: enthousiaste stagiair (m/v) ClubXtra

16-02-2015
ClubXtra zoekt per direct een enthousiaste stagiair. Heb jij affiniteit met kinderen en sport en help jij graag kinderen met een motorische achterstand, fysiek probleem of chronische ziekte? Dan is deze stageplek echt iets voor jou!
Lees meer >>